Καιρικές Συνθήκες

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες

Το κλίμα στην Αργολίδα

weatherΟι κλιματολογικές συνθήκες στην Αργολίδα είναι αρκετά ήπιες καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, κάνοντας την έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών για κάθε εποχή. Το καλοκαίρι, ο καιρός είναι πολύ ευχάριστος και ηλιόλουστος, ενώ ο χειμώνας είναι ήπιος, με αραιές βροχές. Η θερμοκρασία ιδιαίτερα τους μήνες του χειμώνα, μόνο στις ορεινές περιοχές είναι αρκετά χαμηλή και όχι συχνά κάτω από το μηδέν.

Οι παραθαλάσσιες περιοχές του νομού έχουν ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες ειδικότερα το καλοκαίρι, όταν η αύρα της θάλασσας δροσίζει τους επισκέπτες.

Οι καιρικές συνθήκες στο Ναύπλιο

Ο καιρός στο Ναύπλιο περιλαμβάνει μεσογειακό κλίμα με ήπιο και ηλιόλουστο καιρό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το καλοκαίρι οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ ευχάριστες και οι ημέρες ηλιόλουστες, με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς πολλές βροχές, αλλά με τα βράδια των καλοκαιρινών μηνών να διαπνέονται από δροσερή αύρα.

Ο χειμώνας είναι ήπιος, με μέση θερμοκρασία γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι περισσότερες βροχοπτώσεις σημειώνονται κατά τους μήνες Οκτώβριο με Απρίλιο.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Ναύπλιο όλες τις εποχές, ωστόσο η καλύτερη εποχή θεωρείται το φθινόπωρο και η άνοιξη, όταν η θερμοκρασία είναι γύρω στους 18-20 βαθμούς χωρίς πολύ υψηλή υγρασίας και έντονες βροχοπτώσεις και την ηλιοφάνεια να επικρατεί σε υψηλό ποσοστό κατά την διάρκεια της ημέρας.

Κατά τον Μήνα Νοέμβριο οι κλιματολογικές συνθήκες του Ναυπλίου θεωρούνται πολύ καλές για την διεξαγωγή Αγώνων δρόμου:

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Μέση Μηνιαία θερμοκρασία :

14,8Co

Μέση Μέγιστη Θερμοκρασία :

18,7 Co

Μέση Ελάχιστη Θερμοκρασία :

10,7Co               

Μέση Μηνιαία Υγρασία:

69,9 %

Συνολικές μέρες βροχόπτωσης :

5,3  ημέρες στον Μήνα Νοέμβριο

Μέση ένταση Ανέμου:

3,9  Beaufort Wind Force Scale ( κλίμακαΜποφόρ)

 

Nafplio
Castle
Run