Η Αργολίδα

Επίδαυρος, Μυκήνες, Ναύπλιο, Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη, Παλαμήδι, Τολό, όλοι αυτοί οι πανέμορφοι προορισμοί μαζεμένοι στον μοναδικό Νομό Αργολίδας. 

Μυκήνες: το ανάκτορο του θρυλικού Αγαμέμνονα. Είναι απαραίτητη μια επίσκεψη στον θολωτό τάφο του Ατρέως που αποτελεί ένα από τα 

τελειότερα αρχιτεκτονικά δείγματα της εποχής.Το χαρακτηριστικό αυτού του Νομού είναι ότι ο ταξιδιώτης έχει την ευκαιρία να τον απολαύσει 

όλες τις εποχές του χρόνου. Σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι κοσμούν το νομό.

Επίδαυρος: η έδρα του θεού ιατρού της αρχαιότητας, Ασκληπιού. Ο τόπος που γεννήθηκε η ιατρική. Τα μνημεία του χώρου αυτού, αποτελούν σήμερα όχι μόνο παγκοσμίου φήμης αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης, αλλά και εξαιρετική μαρτυρία για την άσκηση της ιατρικής στην αρχαιότητα.

Το θέατρο της Επιδαύρου είναι το καλύτερα διατηρημένο αρχαίο ελληνικό θέατρο στην Ελλάδα. Το Φεστιβάλ της Επιδαύρου, το καλοκαιρινό πολιτιστικό δρώμενο της Ελλάδας και όχι μόνο, επιχειρεί να αναδείξει τη σχέση του ευρωπαϊκού θεάτρου με την κλασική αρχαιότητα και παράλληλα τις μεταμορφώσεις, αλλά και τη διατήρηση του τραγικού στοιχείου μέσα στο χρόνο.

 Πόλεις

Άργος, η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης. Κατάφυτη κυρίως από ελαιόδεντρα. Το Δημαρχείο της πόλης, το Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο, οι στρατώνες του Καποδίστρια, η Δημοτική Νεοκλασική Αγορά, η πλατεία δικαστηρίων και το Μέγαρο Συλλόγου Αργείων,  είναι μερικά από τα αξιοσήμαντα μέρη για επίσκεψη.

Ναύπλιο, η πρωτεύουσα του Νομού και η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Χειμώνα-καλοκαίρι, το σεργιάνι στα γραφικά δρομάκια του Ψαρομαχαλά, στην Πλατεία Συντάγματος που δείχνει ανέγγιχτη από τα χρόνια, αλλά και οι βόλτες στις κοντινές ακρογιαλιές του και τις περίφημες αμμουδιές που αποτελούν μόνιμη απόλαυση για όλες τις ανθρώπινες αισθήσεις. Σημεία αναφοράς της πόλη το περίφημο Μπούρτζι, το Παλαμήδι και η Ακροναυπλιά.

Λυγουριό, τα αξιοθέατα της περιοχής φανερώνουν πτυχές της μακραίωνης και πολυσήμαντης ιστορίας της περιοχής. Στο υψηλότερο σημείο του Λυγουριού θα δείτε τα λείψανα των τειχών της Αρχαίας Λήσσας και ερείπια της πυραμίδας Λιγουρίου. Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη, Παλαμήδι, Τολό, Κόστα, μια επίσκεψη σε αυτές τις πανέμορφες περιοχές αποτελεί ανταμοιβή για κάθε απαίτηση και επιθυμία ταξιδιώτη.

 Παραλίες

Το Τολό βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ. νότια του Ναυπλίου. Καθαρή θάλασσα,  χρυσαφένια αμμουδιά, άφθονο φρέσκο ψάρι.

Πόρτο Χέλι εκτός από την ομώνυμη παραλία του χωριού, θα κάνετε μπάνιο στις παραλίες: Λιμανάκια, Κόστα, Χηνίτσα και Κορακιά και στη λιμνοθάλασσα Βερβερόντα. Υπάρχουν οργανωμένες παραλίες που παρέχουν στους λουόμενους όλες τις ανέσεις και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, αλλά και απομονωμένοι κολπίσκοι για όσους αποφεύγουν τις πολυσύχναστες πλαζ.

 

Ερμιόνη μια από τις ωραιότερες παραθαλάσσιες περιοχές, οργανωμένη και κοσμοπολίτικη.

Στην παραλία στο Σαλάντι η φυσική ομορφιά τα πεντακάθαρα νερά καθώς και η υποδομή που διαθέτει είναι κατάλληλη για απαιτητικούς ταξιδιώτες, όπως και οι άλλες παραθαλάσσιες τοποθεσίες, Πλέπι, Νέα Κίος, Βιβάρι, Ίρια που αποτελούν στολίδια του νομού.

Το Δρέπανο με την υπέροχη παραλία της Πλάκας. Το Δρέπανο, είναι μια ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή με παραδοσιακή φιλοξενία. Πετροθάλασσα, αμμουδιά με καταγάλανα καθαρά νερά και υποδομή για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.

Nafplio
Castle
Run